Länder

Olika länder kräver olika resevaccin

Se till att resan blir som du tänkt.

Hundratusentals svenskar reser varje år till Thailand och länder i Sydostasien. Det är lätt att känna sig hemma bland vajande palmer, paradisstränder och en varmt välkomnade befolkning. Det är lätt att glömma att det i denna del av världen finns gott om, för oss, ovanliga bakterier och sjukdomar som man bör vaccinera sig mot.

Afrika är tre gånger så stort som Europa. Råd om resevaccin skiljer sig åt, beroende på om du tänker leva djungelliv i Kenya eller storstadsliv i Pretoria. I Central- och Sydamerika trängs tropisk regnskog, tusentals djurarter, myllrande storstäder, sammetsmjuka stränder och torra öknar. Beroende på var och hur du ska resa så behöver du resevaccin som skyddar dig på olika sätt.

För mer exakt information om hur du bör vaccinera dig inför din resa, ring oss på 0470-243 00.

Vem bör vaccinera sig inför en resa?

Oavsett om reser utomlands eller befinner dig i Sverige ska du ha ett fullgott skydd mot polio, stelkramp och difteri. Se också över ditt vaccinationsskydd mot mässlingen.

Om du ska resa är du i behov av olika typer av vaccin beroende på vart du ska åka, hur länge du ska vara borta, ditt generella hälsotillstånd, samt naturligtvis om du redan har tagit någon resevaccin.